Metro
Metro Nieuws 2 nov 2018 / 09:24 uur

Dit jaar geen sinterklaasfilms op Netflix

Tussen het aanbod aan films en series van Netflix staat dit jaar geen enkele sinterklaasfilm. In tegenstelling tot vorig jaar, toen er nog wel films over de Goedheiligman te zien waren.

Deur staat open

Volgens de streamingsdienst zijn de films verwijderd omdat de afspraken met distributeurs zijn verlopen. Maar volgens Ludolph Wentholt,  head of business van Entertainment One Nederland, is daar niets van waar. „De deur staat wagenwijd open”, zegt hij tegen de Telegraaf. EOne is onder meer eigenaar van Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot en Sinterklaas en het geheim van het grote boek

„Ze kunnen altijd bij ons aankloppen” zegt Wentholt. „In het verleden heeft Netflix ook sinterklaasfilms van ons afgenomen. Ik heb geen idee waarom deze keer niet, maar als het aan ons ligt mogen ze ze allemaal uitzenden. Graag zelfs.”

Amerikaanse gevoeligheid

Gebruikers van de streamingdienst hebben het idee dat de boycot van de goedheiligman en zijn pieten weleens iets te maken zou kunnen hebben met de voortdurende discussie rondom zwarte piet. Amerikaanse bedrijven zijn ten slotte extra gevoelig voor maatschappelijke kwesties als deze.

Netflix zelf heeft vooralsnog niet gereageerd op vragen. Wentholt zegt nooit iets te hebben gemerkt van de Amerikaanse gevoeligheid. „Maar bijvoorbeeld Ziggo heeft onze sinterklaasfilms wel in het aanbod, en dat is ook in Amerikaanse handen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit jaar geen sinterklaasfilms op Netflix
Sluiten