Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 24 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Overvallers stoppen personeel supermarkt in koelcel

Bij de supermarkt Jan Linders in Lent, Nijmegen zijn zaterdagochtend vier gemaskerde en gewapende mannen binnen gevallen. Vier daders dreven om 6.00 uur zeven personeelsleden naar binnen onder bedreiging van messen en bijlen. De personeelsleden werden opgesloten in de koelcel.

Maskers

De overvallers droegen maskers en wachtten het personeel op bij het openen van de supermarkt. Of er iemand gewond is geraakt, is onduidelijk. De overvallers gingen er een half uur later met een buit vandoor. Om wat voor buit het precies gaat is onduidelijk. De gegijzelde medewerkers hebben zelf de koelcel ontgrendeld. Zij krijgen slachtofferhulp. Dat meldt de Gelderlander.

De politie heeft een signalement verspreid van de daders. Het gaat om een blanke en drie getinte mannen met witte maskers. De politie is een groot onderzoek begonnen. Een gebied rond de supermarkt is afgezet. De supermarkt blijft de komende uren gesloten.

https://twitter.com/112Politie/status/1066244308045623297

Andere overvallen

De overval in Lent vertoont gelijkenissen met andere overvallen in en rondom Nijmegen deze maand. Ook in Groesbeek dreigden gemaskerde overvallers met messen en bijlen. Bij een andere overval, op de Lidl, in Nijmegen dreigden drie daders met messen en werd het personeel vastgebonden. Voor die overval zijn twee jonge mannen gearresteerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.