Metro
Metro Nieuws 27 nov 2018 / 19:29 uur

Netflix sluit deal met erfgenamen Roald Dahl

Goed nieuws voor fans van kinderboekenschrijver Roald Dahl. Dinsdag werd bekend dat Netflix een deal heeft gesloten met de erfgenamen van de schrijver. De dienst wil animatieseries gaan produceren en zegt trouw te willen blijven aan de geest en toon van Dahl.

Dahl schreef boeken als Sjakie en de Chocoladefabriek, De GVR, Mathilda, en De Griezels. Deze titels zijn allen meegenomen in de deal met Netflix. „Wij willen zo zo veel mogelijk kinderen de unieke magie en de positieve boodschap van de verhalen van Roald Dahl laten ervaren” aldus Felicity Dahl, de weduwe van Roald Dahl, in een verklaring. „Ik weet zeker dat Roald hier heel blij mee zou zijn.”

Unieke en diverse verhalen

De productie van de serie zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar van start gaan. Deze overeenkomst sluit aan bij het doel van Netflix om meer familieprogramma’s aan te bieden. Zo zei Melissa Cobb van Netflix eerder al eens dat „er niet één type gezin is.” Volgens Cobb wil Netflix „daarom met verschillende programmamakers werken om unieke en diverse verhalen te vertellen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix sluit deal met erfgenamen Roald Dahl
Sluiten