Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Ajax-supporters onder vuur in stadion Athene

Griekse supporters van AEK Athene gooiden vlak voor aanvang van de wedstrijd tegen Ajax vuurwerk en projectielen naar het vak van de meegereisde Ajax-supporters. Het is onbekend of er gewonden zijn gevallen.

Na één vuurwerkbom volgde een grote steekvlam. De mobiele eenheid keek aanvankelijk toe, maar greep vervolgens hard in toen Ajax-fans vuurwerk teruggooiden. Aanvoerder Matthijs de Ligt van Ajax onderbrak de warming-up om naar het uitvak te gaan. De verdediger maande de aanhangers van zijn club tot rust. Na zo’n vijf minuten keerde de rust een beetje terug rond het vak met de ruim 1200 supporters van Ajax. De politie heeft de tribunes rond de verzamelde fans van de Amsterdamse club inmiddels ontruimd.

Rellen in het centrum

Maandagavond waren er ook supportersrellen in het centrum van Athene. Fans gingen elkaar met stokken en vuurwerk te lijf. Volgens de Griekse politie troffen rivaliserende supporters van AEK Athene en Panathinaikos elkaar. De harde supporterskern van Ajax leeft op goede voet met fans van Panathinaikos. De F-Side zette op Twitter een filmpje van de ongeregeldheden.

De UEFA bestrafte Ajax afgelopen week voor het wangedrag van de supporters tijdens het uitduel met Benfica. De nummer twee van de eredivisie kreeg een geldboete van 71.000 euro en een voorwaardelijke staf. Bij een volgende misdraging van de aanhang moet Ajax een Europese uitwedstrijd spelen zonder de steun van zijn supporters. De looptijd van die voorwaardelijke straf is één jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.