Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 7 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Meer vrouwelijke topverdieners maar loonkloof blijft

Er zijn meer vrouwelijke topverdieners bij grote bedrijven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Tussen 2010 en 2017 steeg het percentage vrouwelijke topverdieners van 15 naar 20 procent. Het gaat om bedrijven met meer dan 500 werknemers in zowel de private als publieke sector.

Zorg

Logischerwijs zijn er in de bedrijfstakken waarin meer vrouwen werken, zoals bijvoorbeeld de zorg, ook meer vrouwen de topverdieners. In de zorg is 30 procent van alle veelverdieners vrouw en dat is meer dan het gemiddelde. In de bouw, waar minder vrouwen werken, vond het CBS de minste vrouwelijke grootverdieners.

Volgens het onderzoeksbureau werken vrouwen vaak parttime waardoor het logisch is dat er minder vrouwelijke dan mannelijke topverdieners zijn. Bij grote organisaties werken de veelverdieners allemaal fulltime. In 2017 telde Nederland 6600 werknemers met een topsalaris.

Loonkloof

Maar het blijkt dat vrouwen die wel fulltime werken, nog altijd minder verdienen dan mannen. Het bedrijf Woman Inc. rekende uit dat vrouwen 15,5 procent minder verdienen dan mannen. In een heel werkend leven zouden vrouwen 300.000 euro mislopen. Het bedrijf zet zich in om de loonkloof te verkleinen en roept vrouwen op daaraan mee te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meer vrouwelijke topverdieners maar loonkloof blijft
Sluiten