Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 4 nov 2018

Langere zoektocht naar slachtoffers ramp Lion Air

Er zal nog zeker drie dagen gezocht worden naar de slachtoffers van de vliegramp in Indonesië, de zoektocht is namelijk door de autoriteiten verlengd. De Boeing 737 Max 8 van Lion Air stortte maandag in zee, alle 189 inzittenden kwamen daarbij om.

Rare geluiden

Er zijn tot nu toe pas zeven slachtoffers geïdentificeerd. Indonesië hoopt dat er met de hernieuwde zoektocht meer slachtoffers worden gevonden, en dat ook de tweede zwarte doos met opnames van de gesprekken in de cockpit op zal duiken. CNN schrijft echter dat het signaal van de zwarte doos niet meer weerklinkt. In tegenstelling tot zaterdag is er geen ‘ping’ meer te horen.

De andere zwarte doos is namelijk al gevonden en de opgenomen vluchtgegevens zijn met succes gedownload van de gedeeltelijk beschadigde vluchtdatarecorder. Vooralsnog is de oorzaak van de crash onduidelijk, maar nader onderzoek naar de vluchtgegevens moet daar hopelijk verandering in brengen. Het onderzoeken daarvan start maandag.

Kort na het opstijgen stortte het vrijwel nieuwe toestel van Lion Air neer in de Javazee. Het vliegtuig had technische problemen ervaren op een eerdere vlucht. Zo waren er „rare geluiden" te horen en maakten passagiers zich zorgen over problemen met het airconditioningsysteem en de verlichting in de cabine, waardoor het vliegtuig ook drie uur later dan gepland vertrok. Of dat ook de technische problemen waren die genoemd werden, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Langere zoektocht naar slachtoffers ramp Lion Air
Sluiten