Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 nov 2018

Gevonden leeuwenwelp Remy maakt het goed

De leeuwenwelp die vorige maand gevonden werd in een weiland, maakt het goed. Dat meldt Stichting Leeuw, waar het dier is ondergebracht.

De welp, die omgedoopt is tot Remy, verhuist woensdag naar een eigen verblijf. De afgelopen weken zat het dier in quarantaine, maar die benodigde periode is nu afgelopen. Inmiddels heeft hij ook zijn vaccinaties gehad.

Update Remy.A.s. woensdag is het tijd voor Remy om te verhuizen naar zijn eigen verblijf. Zijn quarantaine periode is dan klaar en hij heeft al zijn benodigde entingen gehad. Hij groeit als kool en is lekker eigenwijs en speels. Uiteraard moet Remy na de verhuizing nog wennen aan zijn nieuwe omgeving dus het kan nog wel een paar weekjes duren voor Remy buiten te zien zal zijn.Update on RemyThis Wednesday, Remy will be moved to his own enclosure as his quarantine period will be over and he will have had all the necessary shots. He's growing like you wouldn't believe and he's a sassy, playful little big cat. Naturally, Remy will have to get used to his new surroundings after the move, so it might take a few weeks before he can be admired in his outdoor enclosure.

Gepostet von Stichting Leeuw am Sonntag, 4. November 2018

Eigenwijs en speels

Volgens de stichting groeit Remy „als een kool" en is hij „lekker eigenwijs en speels". Op het Facebookfilmpje dat de stichting plaatste, is inderdaad te zien dat de welp aan het spelen is. Het zal echter nog wel even duren voordat het dier daadwerkelijk buiten te zien is: „Remy moet na de verhuizing nog even wennen aan zijn nieuwe omgeving, dus het kan nog wel een paar weekjes duren."

Het is nog niet duidelijk waar de leeuw op termijn naar toe gaat. De stichting heeft al diverse leeuwen naar Afrika gebracht. Dit jaar gaan er nog drie naar toe. „Dit leeuwtje komt daar in de toekomst zeker ook voor in aanmerking”, zei de stichting eerder over Remy. De leeuwen verblijven in Afrika in een gebied waar ze worden bewaakt en bijgevoerd.

Het gaat erg goed met de kleine Remy.In de laatste week van deze maand zal hij nog een herhaling krijgen van zijn…

Gepostet von Stichting Leeuw am Sonntag, 21. Oktober 2018

Remy werd een paar weken geleden gevonden in een weiland in het Utrechtse Tienhoven. Een voorbijganger vond het dier in een hondenbench. Hij zou zo’n vier maanden oud zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gevonden leeuwenwelp Remy maakt het goed
Sluiten