Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 29 nov 2018 / 09:25 uur

Drukte op de weg: op één na drukste ochtendspits

Kon jij vanmorgen ook met je autootje aansluiten in die lange rij voertuigen? Waarschijnlijk wel, het was namelijk de op één na drukste ochtendspits van het jaar.

Regen

Volgens Rijkswaterstaat was het alleen op dinsdag 30 oktober drukker. Er stond voor 465 kilometer file en dat kwam voornamelijk door de regen. Met de kleine 500 kilometer stond deze ochtendspits op plek zes van de drukste spitsen dit jaar.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat vertelt dat als er bij het begin van de ochtendspits al regen valt, er algauw files ontstaan. „Automobilisten die iets later vertrekken, sluiten daardoor aan bij langere files. En het verkeersaanbod is in november ook groot."

Rotterdam

Vooral bij Rotterdam was er veel oponthoud. Op de Van Brienenoordbrug kwam een vrachtwagen stil te staan, omdat de lading -een chalet- was scheefgezakt. Daardoor moest de hoofdrijbaan richting Rotterdam tijdelijk worden afgesloten.

De avondspits zal waarschijnlijk minder drama zijn, dan is de regen namelijk al weggetrokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Drukte op de weg: op één na drukste ochtendspits
Sluiten