Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 nov 2018

Drietal ademt ammoniakdamp in in zorgcentrum

In een zorg-en revalidatiecentrum in Middelburg zijn zondagochtend een bewoner en twee medewerkers naar het ziekenhuis gebracht, nadat een kleine hoeveelheid ammoniak in een koelkast was gaan lekken.

Volgens zorgorganisatie SVRZ kwamen de drie met de damp van deze stof in contact, na het openen van de koelkast. Het voorval vond plaats in een kamer in een zorg- en revalidatiecentrum van SVRZ aan het Noordpoortplein.

De organisatie heeft laten weten dat er geen sprake is van levensbedreigende situaties. De brandweer heeft in de woning geen concentratie ammoniak meer aangetroffen. De koelkast is uit de woning gehaald en de kamer is door de brandweer schoongemaakt en daarna vrijgegeven. Mensen in andere kamers en de omgeving zijn volgens de brandweer niet in gevaar geweest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drietal ademt ammoniakdamp in in zorgcentrum
Sluiten