Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 11 nov 2018

Blokkeerfriezen lopen binnen met doneeracties

Zaterdag schreven we al dat de zogenaamde blokkeerfriezen op flink wat financiële steun kunnen rekenen. Op dat moment was er al meer dan 7.000 euro ingezameld. Zondag werd bekend dat, dat bedrag inmiddels is opgelopen tot ruim 140.000 euro.

De blokkeerfriezen zijn dus binnen gelopen met de donoractie, en kunnen indien zij dat wensen, doorprocederen tot aan de Hoge Raad. Veel donaties gingen gepaard met steunbetuigingen. Zo viel onder meer te lezen: ‘Bedankt namens mijn kinderen voor jullie inzet voor het behouden van deze mooie Nederlandse kindertraditie!’, maar ook commentaar over ‘linkse rechters’ die hun ‘macht misbruiken’.

Beschermen Nederlandse cultuur

Volgens het AD geven de anonieme donoren gemiddeld twee tientjes. Enkele uitzonderingen daargelaten. Zo stort ene Gerrit 1500 euro, omdat hij de blokkeerfriezen naar eigen zeggen wil bedanken voor het beschermen van onze Nederlandse cultuur.

De 34 blokkeerfriezen kregen afgelopen vrijdag taakstraffen opgelegd van de rechter, omdat zij vorig jaar de A7 blokkeerden zodat anti-zwarte piet-demonstranten geen gelegenheid kregen om te demonstreren. Boegbeeld Jenny Douwes kreeg 240 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Blokkeerfriezen lopen binnen met doneeracties
Sluiten