Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 14 nov 2018 / 12:40 uur

Dodental bosbrand Californië loopt op naar 48

Het aantal mensen dat is omgekomen door de grote bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië is opgelopen tot 48. De meeste doden zijn gevallen in de bijna volledig verwoeste stad Paradise. De brandweerchef in de regio heeft tegen lokale media gezegd dat het dodental tot boven de honderd zou kunnen oplopen.

5.000 brandweermannen proberen vuur te blussen

Reddingswerkers zijn al dagen bezig met het doorzoeken van de stad, waar bijna alle gebouwen volledig zijn verwoest. Mogelijk liggen er nog slachtoffers onder het puin. Tegelijkertijd zijn veel agenten bezig met het identificeren van de gevonden lichamen en proberen meer dan vijfduizend brandweermannen het vuur te blussen. De brand heeft al 505 vierkante kilometer land verwoest. Zeker vijfduizend mensen zijn vanwege de brand geëvacueerd.

Hollywoodsterren raakten huis kwijt door natuurbrand

Acteur Gerard Butler, Liam Hemsworth en artiesten als Miley Cyrus en Robin Thicke raakten bij de bosbranden hun huis kwijt. ,,Mijn huis is er niet meer, maar de herinneringen die ik daar met mijn familie en vrienden deel, blijven voor altijd bij me,” schreef Miley op social media. Volgens Amerikaanse media hebben Kim Kardashian en Kanye West een team van eigen brandweermannen ingehuurd om hun miljoenenvilla in Californië te beschermen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodental bosbrand Californië loopt op naar 48
Sluiten