Metro
Metro Nieuws 9 nov 2018 / 13:30 uur

Dodelijke steekpartij Melbourne gezien als terreur

De Australische politie behandelt een dodelijke steekpartij in Melbourne als een terreurdaad. De man die met een mes instak op mensen, bleek ook gasflessen in zijn brandende auto te hebben. De aanvaller overleed in het ziekenhuis nadat agenten hem hadden neergeschoten, berichten Australische media.

Twee doden

Bij het incident vielen twee doden, de aanvaller en één van zijn slachtoffers. Twee andere mensen raakten gewond, maar zouden niet in levensgevaar zijn. Getuigen filmden hoe agenten de gewapende man confronteren, terwijl de auto op de achtergrond in lichterlaaie staat. Een omstander rijdt ondertussen met een winkelwagentje in op de aanvaller.

Foto: ANP

Volgens getuigen had de man zijn auto zelf in brand gestoken. De politie reageerde vervolgens op een melding over die autobrand. Toen agenten arriveerden, stonden ze oog in oog met de gewapende man. ,,Tegelijkertijd riepen omstanders dat mensen waren neergestoken”, zegt een politiewoordvoerder.

De aanvaller zou in de jaren negentig vanuit Somalië naar Australië zijn vertrokken. Het gaat om een bekende van de opsporingsdiensten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dodelijke steekpartij Melbourne gezien als terreur
Sluiten