Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 12 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Blokker-familie zet nu ook Blokker in de verkoop

Winkelketen Blokker staat te koop. Het 122 jaar oude familiebedrijf is al lange tijd aan het kwakkelen en reorganiseren. In totaal staan meer dan 500 Blokker-vestigingen in Nederland en België in de etalage.

„Blokker is 122 jaar gemanaged vanuit een familie-optiek, en soms is het beter om het vanuit een andere optiek te benaderen”, zegt president-commissaris Michiel Witteveen in Het Financieele Dagblad. Volgens een woordvoerder van Blokker zijn er momenteel verkennende gesprekken gaande.

Focus op Blokker

Bij Blokker is de afgelopen jaren al flink de bezem door het concern gehaald. Het bedrijf besloot zich volledig te richten op de Blokker-keten zelf. Andere ketens van het familiebedrijf, zoals Leen Bakker, Intertoys en Xenos zijn verkocht en Marskramer is teruggebracht tot een franchiseorganisatie. De koerswijziging ging gepaard met het sluiten van honderden winkels en het schrappen van bijna 2000 banen.

Blokker telt ongeveer 430 winkels in Nederland en circa honderd in België. Bij elkaar werken er zo’n 8000 mensen. Naast de Blokker-winkels vallen alleen de ketens Big Bazar en Maxi Toys nu nog onder het Blokker-concern. Het is de bedoeling dat die ketens ook worden verkocht. De familie Blokker heeft verder ook nog tientallen Xenos-winkels en interieurketen CASA in handen.

Online shoppen

Winkelketen Blokker is sinds 2014 verlieslatend en ook dit jaar verwacht de president-commissaris geen winst. Blokker wijt de verliezen aan de opkomst van online shoppen en budgetketens zoals Action.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.