Metro
Metro Nieuws 12 nov 2018 / 08:24 uur

Blokkeeractie tegen Sinterklaasjournaal op Mediapark

De blokkeeractie van tegenstanders van Zwarte Piet op station Mediapark in Hilversum is afgelopen. De actievoerders hielden een onaangekondigde demonstratie tegen het Sinterklaasjournaal, dat maandagavond weer begint. Ze blokkeren de loopbrug op het Mediapark en protesteren tegen de NTR, de makers van het Sinterklaasjournaal.

Roetveegpieten

De blokkeerders hadden een spandoek met ‘NTR komt niet over de brug’. De demonstranten stelden dat het te lang duurt voordat de NTR de kleur van Zwarte Piet in het Sinterklaasjournaal verandert. Hoewel de NTR net als voorgaande jaren vooraf niks wilde zeggen over de verhaallijn van het programma is al wel bekend dat de sint dit jaar wordt bijgestaan door roetveegpieten.

De roetveegpieten verschillen volgens de NTR wel van kleur. „Hoe vaker ze door de schoorsteen zijn gegaan, des te zwarter ze worden”, liet een woordvoerder eerder weten. De aanpassingen, die volgen op de discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet, gaan volgens de omroep geleidelijk richting minder zwart.

Zaanstad

Begin maart had nog geen enkele gemeente zich gemeld voor de landelijke intocht, waarop de NTR een oproep deed. Daarna werd de omroep juist „overstelpt met aanmeldingen”. De goedheiligman en zijn gevolg komen nu zaterdag rond het middaguur aan in de gemeente Zaanstad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Blokkeeractie tegen Sinterklaasjournaal op Mediapark
Sluiten