Metro
Metro Nieuws 21 nov 2018 / 07:08 uur

Baudet houdt kamer wakker met tientallen vragen

Na een lange werkdag wil je het liefste gewoon je bed in duiken, maar dat zat er dinsdag niet in voor een aantal Tweede Kamerleden. Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet begon rond half twee ’s nachts met zijn spreektijd en stak af met honderd retorische vragen over het VN-migratiepact.

‘Het interesseert hem geen bal’

Pas na 55 vragen kwam de eerste interruptie, schrijft het Algemeen Dagblad. Malik Azmani (VDD) vroeg zich af „wat we hier aan het doen zijn”. Azmani was van mening dat het „de heer Baudet geen bal interesseert wat wij hiervan vinden”.

De FvD-leider had zijn vragen al in oktober schriftelijk aan staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid gesteld, maar daar nog geen antwoord op gekregen. Met zijn 40 minutenlange oratie kon hij op de irritatie van de nog aanwezige Kamerleden rekenen. Zeker toen duidelijk werd dat Baudet een groot deel van zijn vragen als retorisch beschouwde en hij zijn mening over het migratiepact allang had bepaald.

Zeemeeuwpolitiek

Volgens Farid Azarkan bedreef Baudet „zeemeeuwpolitiek". „De heer Baudet komt aanfladderen, krijst de boel bij elkaar, schijt de boel onder en laat ons alles opruimen.” Waarna Baudet doorging met vraag 56 tot en met 100.

Baudet zei met zijn vragenvuur vooral te willen laten zien „hoe ongelooflijk slecht" het migratiepact voor Nederland is. De Kamer is verdeeld over het pact, dat tijdens een VN-conferentie op 9 en 10 december bekrachtigd wordt.

Insight TV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Baudet houdt kamer wakker met tientallen vragen
Sluiten