Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 nov 2018 / 19:49 uur

Anti-Zwarte Piet-activist aangehouden om uitspraken

De Sinterklaas-intocht lijkt in ieder geval voorbij te gaan aan Rogier Meijerink. De anti-Zwarte Piet-activist is aangehouden vanwege zijn uitspraken eerder deze week in een interview met Powned.

Botsplinters

Meijerink sprak onder andere over dat ,,ouders die met hun kinderen naar de Sinterklaas-intocht willen, aanstaande zaterdag badend in het zweet wakker worden na nachtmerries van hun eigen kinderen onder de botsplinters."

Meijerink behoort tot het bestuur van de organisatie Majority Perspective, de organisatie die een verbod wilde van de Sinterklaas-intocht van zaterdag. Dat verzoek werd onlangs in de rechtbank afgewezen.

Aangiften

Overigens heeft Meijerink zelf ook een aantal aangiften lopen. Vanwege zijn standpunten en zijn publieke rol die hij daarbij vervult, is hij (meermaals) bedreigd op social media. Het onderzoek daarnaar loopt nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anti-Zwarte Piet-activist aangehouden om uitspraken
Sluiten