Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 16 nov 2018 / 21:09 uur

Bedrijf claimt restanten Atlantis ontdekt te hebben

Atlantis, het eiland dat gezonken is. Zo staat het te boek. Alleen niemand heeft het ooit echt kunnen vinden. Dat wil zeggen: tot nu toe? Een Brits satellietbedrijf denkt de resten gevonden te hebben.

Volgens het bedrijf Merlin Burrows liggen er voor de Spaanse kust – niet ver van de stad Cadiz en het nationaal park Doñana, die beide in het zuiden van het land liggen – ruïnes onder water.

https://twitter.com/BruceMerlinB/status/1063205008919986176

Bij Cadiz

Wetenschappers stellen dat Doñana vroeger een binnenzee was en dat daar in de buurt dus restanten zijn te vinden van een oude beschaving. Het zou gaan om overblijfselen van in totaal maar liefst 15 nederzettingen.

Atlantis werd in de werken van Plato omschreven als een vergevorderde beschaving en zou verloren zijn gegaan bij een grote tsunami-achtige natuurramp. Het enige wat er dus echt van over was, waren de omschrijvingen van Plato.

Volgens de onderzoekers komen de omschrijvingen overeen met wat ze gevonden hebben op satellietbeelden, luchtfotografie en grondobservaties. ,,De restanten bleken ouder dan de bekende Griekse en Romeinse resten en verder ontwikkeld", zo vertelt onderzoeker Tim Akers.

160 kilometer

,,De hele site strekt zich uit over een oppervlakte van 160 kilometer, van de Atlantische Oceaan tot de Middellandse Zee”, aldus Akers. “Ongeveer in het midden van al die nederzettingen was een gigantische binnenzee van 100 kilometer lang, waarin verscheidene eilanden lagen. Sommige waren natuurlijk, andere door de mens gemaakt. Het hoofdcomplex bestond uit twee platformen van waaruit je de hele eilandengroep kon zien. We weten niet wanneer de beschaving gesticht werd, maar vermoeden dat ze verdween op het einde van de laatste ijstijd, zo’n 10.000 jaar geleden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bedrijf claimt restanten Atlantis ontdekt te hebben
Sluiten