Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 okt 2018 / 17:30 uur

Vrouw van snelweg A10 geplukt die ‘naar HEMA liep’

De snelweg is bedoeld voor auto’s en niet voor voetgangers, dit lijkt iedereen toch te weten. Een vrouw blijkt dit echter niet helemaal begrepen te hebben begrepen toen ze dinsdagmiddag te voet boodschappen wilde gaan doen bij de HEMA.

Haar route was op zijn zachtst gezegd een beetje opmerkelijk. Ze werd tijdens haar wandeling op de A10 aangetroffen door een verbaasde weginspecteur van Rijkswaterstaat.

Foutje, bedankt

Via Twitter vertelt weginspecteur Eddie over zijn ontmoeting met deze opmerkelijke weggebruiker. Hij zag haar vanuit zijn auto terwijl ze over de vluchtstrook liep ter hoogte van station Amsterdam Sloterdijk.

Wat bleek er aan de hand te zijn? De vrouw maakte gebruik van een navigatiesysteem en had een route ingesteld voor automobilisten en niet voor voetgangers. Ze ging op pad en werd via de A10 naar haar plaats van bestemming gestuurd. Deze eindbestemming was vermoedelijk een HEMA-filiaal in de Amsterdamse wijk Slotermeer.

De vrouw is door de Twitterende weginspecteur in veiligheid gebracht en overgedragen aan de politie. Zij zal waarschijnlijk geleerd hebben dat er op een TomTom keuze is uit meerdere vervoersmiddelen en dat de routebeschrijving hierdoor enigszins kan verschillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw van snelweg A10 geplukt die ‘naar HEMA liep’
Sluiten