Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Vrouw (36) drogeert bejaarde mannen in Amsterdam

Donderdagavond heeft de politie Amsterdam een 36-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van het drogeren en bestelen van vijf bejaarde mannen. De mannen werden door de vrouw aangesproken, waarna ze zichzelf bij de mannen het huis inpraatte.

Babbeltruc

De politie kreeg in februari de eerste aangifte binnen over de werkwijze van de vrouw. „Ze spreekt mannen op straat aan”, legt politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek uit aan AT5. „Uiteindelijk weet ze zich de woning in te praten. Daar krijgt ze dan een drankje en kennelijk doet ze iets in het drankje van het slachtoffer waardoor hij gedrogeerd raakt.”

De mannen vielen in slaap en toen ze wakker werden, waren er allerlei kostbaarheden verdwenen. „Er is zelfs één geval waarbij hij ziet dat de vrouw alle laatjes opentrekt, maar hij door de drogering niet kan handelen."

Meer mannen

De 36-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon donderdagavond op de Burgemeester de Vlugtlaan in Nieuw-West worden aangehouden na onderzoek van de recherche. De politie sluit niet uit dat meer mannen slachtoffer zijn geworden van de werkwijze van de vrouw.

Wie zich in het verhaal herkent en nog geen aangifte heeft gedaan, wordt gevraagd dat alsnog te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.