Metro
Metro Nieuws 5 okt 2018 / 17:27 uur

Boeren werven middels een blote boeren-kalender

Iedere dag vroeg uit de veren? De hele dag in een overal lopen? Alleen maar koeien melken? Het boerenleven is heus niet zo ouderwets als het doet lijken. Om jongeren meer te interesseren voor het boerenleven is er een kalender gemaakt. Jawel, een naakte-boerenkalender voor het jaar 2019.

Er zijn namelijk steeds minder jongeren die een toekomst voor zich zien op de boerderij en dat zou er alles mee te maken hebben dat ‘de agrarische sector het in ons land moet ontgelden’, laat initiatiefnemer Stef Bloo weten aan RTL Nieuws. “Dat is een zorgwekkende ontwikkeling in mijn optiek. Boeren zorgen immers voor het voedsel op onze tafels.”

Iedere maand een nieuwe boer

Vrijdagavond worden de ‘pikante’ kalenders, één met boerinnen én één met boeren, onthuld in het Twentse Bathmen. In totaal waren 111 aanmeldingen, waarvan er 24 de kalender hebben gehaald. Of er daadwerkelijk nieuwe boeren bijkomen is nog maar de vraag, maar je hebt in ieder geval iets leuks om in de wc te hangen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Boeren werven middels een blote boeren-kalender
Sluiten