Metro
Metro Nieuws 3 okt 2018 / 15:45 uur

Veel steun voor Giro555-actie Sulawesi

Nederland lijkt massaal mee te leven met de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi. Binnen een etmaal is al meer dan één miljoen euro gestort op Giro555. Het aantal slachtoffers van de natuurrampen is inmiddels opgelopen naar 1407 doden.

Medeleven

Onder meer Oxfam Novib, het Nederlandse Rode Kruis, Cordaid, Save the Children en UNICEF Nederland werken samen om geld op te halen voor hulpverlening aan de slachtoffers van de natuurrampen op Sulawesi. Het Indonesische eiland werd vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter. Een half uur daarop volgde een tsunami.

„Het is bijzonder om te zien dat zoveel mensen meeleven met de slachtoffers. Ik roep Nederland op om hun bijdrage te leveren aan Giro555 om de slachtoffers van deze afschuwelijke ramp de levensreddende hulp te kunnen geven die ze nodig hebben", aldus Marinus Verweij, actievoorzitter van de samenwerkende hulporganisaties.

Zoektocht gaat verder

Ondertussen lukt het hulpverleners steeds meer gebieden te bereiken die tot nu toe ontoegankelijk waren geworden door de ramp. Zo ook Petobo, een dorpje met 500 inwoners. Er is niets meer over van het plaatsje en tot nu toe zijn 14 lichamen geborgen. De zoektocht gaat vandaag verder.

Hulpverleners worstelen zich door het puin heen om nieuwe gebieden te bereiken. „Ze treffen overal leed en verwoesting aan en helpen zo goed als ze kunnen. De overlevenden van deze ramp hebben hun geliefden, huizen en inkomsten verloren. We moeten ervoor zorgen dat ze niet ook hun hoop verliezen", vertelt woordvoerder van Giro555, Iris van Deinse.

Benefietdiner

Ook binnen Nederland zijn verschillende acties gaande om geld op te halen voor Giro555. Een studentenvereniging in Wageningen organiseert bijvoorbeeld de komende dagen een Indonesisch benefietdiner met studenten, waarvan de opbrengst naar Giro555 gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel steun voor Giro555-actie Sulawesi
Sluiten