Metro
Metro Nieuws 17 okt 2018 / 05:17 uur

Veel scholieren zwanger op school Zuid-Afrika

Op een middelbare school in het noordoosten van Zuid-Afrika zijn 36 scholieren zwanger. Al deze meisjes zijn tussen de veertien en achttien jaar oud, zegt woordvoerder Neil Shikhwambana van het ministerie van Volksgezondheid van de provincie Limpopo.

De oorzaak

Het ministerie onderzoekt de oorzaak van het hoge aantal zwangerschappen op de school in de regio Vhembe. „Het is verrassend", zegt Shikhwambana. „Normaliter zijn er op een school niet zo veel zwangerschappen."

De desbetreffende school in de buurt van de stad Thohoyandou telt ongeveer negenhonderd leerlingen.

Tienerzwangerschappen in Zuid-Afrika komen vaak voor. Vooral in de landelijke gebieden zoals Limpopo. In heel Zuid-Afrika heeft ongeveer 15 procent van alle vrouwen minstens één kind voor ze negentien is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel scholieren zwanger op school Zuid-Afrika
Sluiten