Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Steeds minder gênant: vragen om een doggybag

We vinden het steeds iets minder gênant, vragen naar een doggybag in een restaurant. Dat blijkt uit een onderzoek van Natuur & Milieu. Van de mensen die meededen, gaf 44 procent van de mensen aan het gênant te vinden om erom te vragen. Dat is iets meer dan in 2014, toen nog meer dan de helft liever niet om een doggybag vroeg.

Natuur & Milieu is blij met die ontwikkeling en stelt dat de doggybag, die bijvoorbeeld in de Verenigde Staten heel gewoon is, ook hier langzaam ingeburgerd raakt. In een restaurant krijgt 41 procent van de gasten nu wel eens een bakje of zakje aangeboden om overgebleven voedsel in mee te nemen. In opdracht van de milieuorganisatie benaderde Panelwizard voor deze steekproef op internet ruim 1500 mensen van zestien jaar en ouder.

Verspilling

Met gerichte campagnes probeert Natuur & Milieu voedselverspilling tegen te gaan. In de horeca wordt elk jaar 55.000 ton voedsel verspild, evenveel als 83 miljoen borden met eten, aldus de milieugroepering die dinsdag heeft uitgeroepen tot de Dag van de Doggybag. De organisatie roept mensen die uit eten gaan op om een doggybag te vragen in restaurants.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.