Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Koning Willem-Alexander ‘betreurt’ de brexit

Onze koning is bezorgd over de brexit. In een gesprek met Britse journalisten heeft koning Willem-Alexander zijn zorgen geuit. De keuze heeft volgens de koning een nadelige invloed op de handel tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Dat melden onder meer The Guardian en The Independent op basis van het gesprek.

De journalisten waren op paleis Noordeinde uitgenodigd naar aanleiding van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima deze maand afleggen aan Groot-Brittannië. In het gesprek zou de koning het standpunt van de Nederlandse regering over de brexit hebben herhaald, maar ook hebben gezegd dat Nederland de keuze van het Britse volk moet respecteren. Ondanks de nadelige invloed denkt de koning wel dat de handel de uittreding zal overleven en de banden tussen beide landen sterk blijft, aldus de Britse media.

Gevolgen van brexit

Tijdens het staatsbezoek is de brexit een terugkerend onderwerp. Willem-Alexander en Máxima gaan onder meer in gesprek met Nederlanders die zorgen hebben over de gevolgen van de brexit. Het onderwerp zal vermoedelijk ook ter sprake komen als het koningspaar spreekt met onder meer premier Theresa May, oppositieleider Jeremy Corbyn, andere politici en leden van de Britse koninklijke familie. Het staatsbezoek vindt plaats op 23 en 24 oktober.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.