Metro
Metro Nieuws 4 okt 2018 / 20:40 uur

Rapproducer Suge Knight moet 28 jaar de cel in

De Amerikaanse rechter heeft muziekproducent Marion ‘Suge’ Knight -die met Dr. Dre het bekende rap-label Death Row Records oprichtte- donderdag veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf.

Dat is in lijn met de eis van de openbaar aanklager na het sluiten van een deal met de 53-jarige platenbaas.

Suge Knight reed begin januari 2015 na een ruzie opzettelijk twee mannen aan, filmmaker Cle Sloan en Terry Carter. Deze laatste overleefde het niet. Sloan liep een verbrijzelde voet op.

Eerdere gevangenisstraf

Het OM in Los Angeles eiste in eerste instantie levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating. Door een akkoord te sluiten met justitie mag Knight, die al eerder vastzat wegens mishandeling, nog hopen op een terugkeer in de maatschappij.

Bekend, maar in opspraak geraakt label

Death Row Records werd in 1991 opgericht door Suge en Dr. Dre. Bekende rappers zoals de overleden 2-Pac, Snoop Dogg, Dr. Dre zelf en Nate Dogg hadden een contract bij het label.

Het ging het label voor de wind, maar toen er steeds meer geruchten ontstonden dat Death Row Records geld aannam van bendeleden, verlieten veel rappers het label. Ook de gevangenisstraf van Suge Knight deed het label de das om. In 2008 werd het label verkocht en in 2009 werd Death Row Records opgeheven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapproducer Suge Knight moet 28 jaar de cel in
Sluiten