Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 2 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Pony’s mogen mee aan boord vliegtuig als ‘hulpdier’

Heb jij altijd al je pony mee willen nemen aan boord van een vliegtuig? Dan is er goed nieuws! Bij Alaska Airways mag het sinds 1 oktober. Door een wijziging in hun hulpdierenreglement is het vanaf nu toegestaan om een klein paard mee te nemen, aldus KTUU.

Hulpdieren

Eerder mochten katten of honden die voldeden aan de classificatie ‘hulpdier bij fysieke beperkingen’ al met hun baasje mee tijdens de vlucht, maar nu geldt dit dus ook voor pony’s. Pony’s worden in de Verenigde Staten in sommige gevallen gebruikt als emotionele steun voor mensen met een psychiatrische diagnose.

Eerder mochten alleen dieren die werden gebruikt bij een lichamelijke handicap mee naar binnen zoals blindengeleidehonden. Een belangrijk verschil met een hond is dat zij getraind zijn om specifieke taken te verrichten voor hun baas; dit is bij de emo-pony’s minder het geval. Ze worden voor allerlei verschillende doeleinden ingezet zoals bij PTSS, autisme en ontwikkelingsstoornissen.

Er bestaan overigens ook geleidepaarden voor blinden en slechtzienden. Deze krijgen in sommige gevallen de voorkeur boven een hond. Een hulpbehoevende kan bijvoorbeeld bang zijn voor deze viervoeter en het kan een oplossing zijn voor moslims die honden als onreine dieren zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.