Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Minstens 23 gewonden door exploderende toiletten

Een fabrikant van doortreksystemen in de Verenigde Staten roept meer dan een miljoen pompen terug nadat er meerdere incidenten waren met ontploffende wc’s.

In totaal zijn er ongeveer 1500 meldingen binnengekomen van bomtoiletten. Minstens 23 mensen raakten hierbij gewond, een persoon moest zelfs een operatie aan zijn voet ondergaan.

De gevaarlijke pomp is meer dan een miljoen keer verkocht ©Flushmate

Burst Mate

Dit bericht werd naar buiten gebracht door de Consumer Product Safety Commission. De boosdoener is de zogenaamde Flush Mate, een doortreksysteem dat ‘te krachtig is’. Door de hoge druk kunnen toiletpotten breken, wat kan leiden tot verwondingen, zo meldt NBC New York. Naast fysieke schade is er ook voor ongeveer een half miljoen euro materiële schade geleden.

Er zijn bijna 1500 gevallen bekend in de Verenigde Staten en Canada waarbij de Flushmate II 501-B onschuldige toiletten transformeerde in een gevaarlijke plofpotten. Toiletgebruikers moeten hun serienummer checken en kunnen op een website zien of hun kleinste kamertje ook een tikkende tijdbom is. In totaal zijn er 1,4 miljoen van dit soort knalclosetten in omloop.

Deze doortrekpomp is niet verkrijgbaar buiten Noord-Amerika, je kan dus hier met een gerust hart een boodschap blijven doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.