Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 23 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Slachtoffer Ryanair-racist kan amper eten en slapen

De pittige Ryanair-vlucht van de 77-jarige Delsie Gayle, die slachtoffer werd van een racistische medepassagier, heeft zo z’n invloed op de vrouw. Ze heeft last van psychische klachten en moeite met eten en slapen. Tijdens een vlucht werd ze uitgescholden vanwege haar huidskleur. De video vloog het internet over.

De vrouw zat net in het vliegtuig van Barcelona naar Engeland, toen een man naast haar helemaal door het lint ging. Hij wilde niet naast haar zitten, hoopte dat er iemand tussen hen in kwam zitten en draaide zich van haar weg. Uiteindelijk werd aan Gayle gevraagd te vertrekken door personeel van de vliegmaatschappij. Die reactie kon op heel wat negatieve reacties rekenen. Ryanair had de man moeten overdragen aan de autoriteiten in plaats van Gayle op een andere plek te zetten.

Vaker doen

Dat is ook wat Gayle steekt, zegt ze in een interview met het Britse ITV: „Hij doet het bij mij en komt ermee weg. Hij zal het dus vaker gaan doen.” Sinds het incident gaat het niet goed met haar. Gayle: „Ik voel me erg klein. Hij heeft betaald voor z’n vakantie, ik ook, dus waarom mishandelt hij me op zo’n manier vanwege mijn huidskleur? Ik reis veel, maar zoiets is nog nooit tegen mij gezegd.”

Ryanair heeft nog niet inhoudelijk op het incident gereageerd. Wel laat de maatschappij weten het voorval te hebben overgedragen aan de politie van het Britse Essex. Een woordvoerder van hen heeft gezegd haatmisdrijven zeer serieus te nemen. Ze startten een onderzoek met de Spaanse politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Slachtoffer Ryanair-racist kan amper eten en slapen
Sluiten