Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 okt 2018

Militairen noodgedwongen in hotels

Na de eerdere affaire met winterkleding komt Defensie wederom negatief in het nieuws. Nu blijkt dat de militaire barakken op een basis in Huis ter Heide in zo’n slechte staat verkeren, dat de circa 150 militairen er niet kunnen verblijven. De militairen slapen noodgedwongen in hotels.

Vies en doorleefd

„Oud, versleten, vies en doorleefd." Zo worden de barakken van kamp Walaardt Sacré omschreven. Het gaat in totaal elf barakken, waarvan de oudste uit de Tweede Wereldoorlog stammen. Volgens de woordvoerder staat het kamp al een tijd op de zogeheten ‘afstotingslijst’ en is er daarom al jaren niet noemenswaardig in geïnvesteerd.

Hoelang de militairen nog in hotels zullen blijven is onduidelijk. Momenteel is bezig met een renovatie van het kamp, zodat het weer aan de hedendaagse eisen zal voldoen. De woordvoerder laat weten dat Defensie „niet blij" is met de gang van zaken. De problemen zouden niet alleen in Walaardt Sacré spelen. Zo zegt voorzitter Jean Debie van vakbond VBM: „Veel legergebouwen zijn vijftig jaar oud en moeten worden aangepast, onder meer om de brandveiligheid op orde te krijgen. Dat gebeurt momenteel ook op veel plaatsen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Militairen noodgedwongen in hotels
Sluiten