Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 18 okt 2018 / 20:58 uur

Man wil 20.000 pond van winkel na ‘racistische ruft’

Een medewerker van de Britse supermarktketen Tesco sleept zijn werkgever voor de rechter nadat een collega een scheet liet in zijn gezicht.

De 42-jarige Atif Masood wil 20.000 pond (22.762 euro) voor de in zijn ogen racistische daad die hij moest ondergaan in het Londense filiaal, zo meldt de Britse Metro.

Discriminatie?

Hij verklaart dat hij jarenlang gepest werd en nooit excuses van de supermarkt heeft ontvangen, ook is hij kwaad dat zijn klacht over het incident niet nader werd onderzocht.

Masood is sinds 2006 werkzaam voor de supermarkt en stelt dat hij het doelwit van pesterijen was vanwege zijn islamitische geloofsovertuiging. Hij betwijfelt of Tesco überhaupt iets met zijn klacht heeft gedaan, op beveiligingsbeelden zou het voorval duidelijk te zien zijn. Ook verklaart hij dat ze hem een leugenaar hebben genoemd en dat ‘moslims terroristen zijn’.

De beschuldigde collega’s zijn zich van geen kwaad bewust en ontkennen de aantijgingen. Het zou volgens hen zeker geen discriminerende daad zijn. Een woordvoerder van Tesco herkent zich niet in het geschetste beeld, bij de supermarkt zou juist iedereen welkom zijn ongeacht geslacht, huidskleur, culturele achtergrond of opleidingsniveau. De rechter zal zich in 2019 over de zaak gaan buigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man wil 20.000 pond van winkel na ‘racistische ruft’
Sluiten