Metro
Metro Nieuws 9 okt 2018 / 18:39 uur

Freek Vonk redt baby neushoorn in Zuid-Afrika

Presentator Freek Vonk heeft in Zuid-Afrika een baby neushoorn gered. De presentator laat via Instagram weten dat hij en zijn team ineens een melding kregen dat ze een neushoorn moesten vangen.

Vonk is in Zuid-Afrika voor het filmen van zijn programma. Hij schrijft op zijn Instagram dat hij en zijn team er in noodgang heen reden, om een poging te doen het dier te redden.

In goede handen

Het jonge dier liep rond zonder haar moeder. „Ook al ziet ze er met haar 300 kilo uit alsof ze voor zichzelf kan zorgen, dit kan ze niet!! Ze moet nog steeds melk drinken bij mama…. en we weten niet waar ze is.”

Na gevangenneming is het dier overgebracht naar een neushoornweeshuis. Volgens Vonk – die het weeshuis goed kent – is ze daar in goede handen.

View this post on Instagram

Tijdens het draaien van cheeta’s op @mhondorosafarilodgeandvilla kregen we gisteren ineens een melding dat we een baby neushoorn moesten vangen… met een noodvaart reden we erheen. Dit meisje van een jaar oud liep zonder moeder rond op de savanne. Ook al ziet ze er met haar 300 kilo uit alsof ze voor zichzelf kan zorgen, dit kan ze niet!! Ze moet nog steeds melk drinken bij mama…. en we weten niet waar ze is. Misschien is ze gedood door leeuwen, of een olifant. Ze gaat nu naar het neushoornweeshuis: The Rhino Orphanage. The Rhino Orphanage is een weeshuis voor neushoorns dat ik goed ken, waar ik eerder zelf ben geweest en heb gefilmd en waar ik met mijn stichting @nowildlifecrime een camera systeem aan heb gedoneerd. Ik weet dus dat ze in goede handen is en over een paar jaar – als ze groot en sterk is – gewoon weer terug komt hier bij Welgevonden Game Reserve @welgevonden_official @welgevonden_research!!! 🦏❤

A post shared by Prof. dr. Freek Vonk (@freekvonk) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Freek Vonk redt baby neushoorn in Zuid-Afrika
Sluiten