Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Faillissement Stint: ‘We zijn nu terug bij af’

Kinderdagverblijven zijn door het faillissement van Stint weer terug bij af wat betreft vervoer voor kinderen, zegt Brancheorganisatie Kinderopvang. De dagverblijven moeten nu waarschijnlijk weer busjes gaan inzetten. En die zijn niet per se veiliger dan de Stint.

Volgens de brancheorganisatie zijn de kinderdagverblijven de dupe geworden van het faillissement van het vervoersmiddel. In veel gevallen zijn kinderdagverblijven nu aangewezen op busjes en moeten begeleiders vaker lopen en fietsen met de kinderen.

Moeilijke verkeerssituaties

De ontwikkeling en productie van de Stint is in 2011 begonnen juist doordat de taxibusjes met kinderen tot drukke en onoverzichtelijke verkeerssituaties rond scholen leidden. Door het faillissement komen de kinderdagverblijven weer in dezelfde situatie als toen terecht.

Niet alleen leiden de busjes tot lastige verkeerssituaties, ze zijn ook een stuk duurder. Bovendien kunnen de busjes vaak niet dichtbij de school of de opvang komen. „Begeleiders moeten daarom vaker een stukje lopen of fietsen met de kinderen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.