Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Eigenaar Leicester City komt om bij helikoptercrash

Het vermoeden bestond al, maar is nu bevestigd: de eigenaar van Leicester City is inderdaad omgekomen bij de helikoptercrash zaterdag. Alle vijf de inzittenden van de helikopter zijn overleden, schrijft de voetbalclub.

De vier andere doden zouden de piloot en twee stafleden van de Thaise eigenaar Vichai Srivaddhanaprabhak zijn. Volgens De Telegraaf zou ook de dochter van Srivaddhanaprabhak in de helikopter hebben gezeten.

Nog groter drama voorkomen

Ruim een uur na het gelijkspel tussen Leicester City en West Ham United stortte het voertuig neer op een parkeerplaats. De eigenaar was na het einde van de wedstrijd opgestegen vanaf de middenstip, zoals hij vaker deed na een wedstrijd.

Volgens de eerdergenoemde krant wist de piloot van de helikopter een nog groter drama te voorkomen. Ooggetuigen zagen dat hij bewust op een afgelegen deel van de parkeerplaats mikte en zo ver uit de buurt van bebouwing en mensenmassa bleef. Agenten probeerden inzittenden nog uit het toestel te krijgen, maar kort na de crash brak de helikopter in vlammen uit en moesten de agenten toe zien hoe het uitbrandde.

Srivaddhanaprabhak was geliefd onder de Leicester City-fans. De eigenaar kocht de club in 2010, waarna ze in 2016 onverwacht de titel in de Premier League veroverden.

https://twitter.com/Ethan_TB22/status/1056484428640387073

https://twitter.com/ParrotFootball/status/1056497086643032065

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.