Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Efteling neemt afscheid van Bobsleebaan

Hoe vaak heb jij er wel niet in gezeten, de Bobsleebaan in de Efteling? Na ruim 34 jaar gaat de Efteling afscheid nemen van de attractie. Er moeten onderdelen gerepareerd worden die inmiddels niet meer geleverd worden.

Nog heel even

Aanstaande donderdag zal de attractie weer open gaan, nadat uitgebreid onderzoek werd gedaan naar storingen. Maar voor lang zullen de Efteling-bezoekers niet meer van de Bobsleebaan kunnen genieten. „Zolang we de veiligheid en het comfort van de ritbeleving kunnen garanderen, zal de Bob open blijven", aldus Coen Bertens, de directeur van het attractiepark.

Volgens Bertens is de Bobsleebaan vaak de de eerste achtbaanbeleving voor kinderen. De Bob werd geopend in 1985 in navolging van de Python en Piraña. Met deze attracties wilde de Efteling wat oudere bezoekers trekken.

De Bobsleebaan in 1985. / Foto: Efteling

Niet getreurd

Voor de Bobsleebaan komt een nieuwe achtbaan in de plaats: de Max & Moritz. Een nieuwe achtbaan voor de hele familie, aldus de Efteling. Het wordt een dubbele achtbaan, speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud.

De bouw van de achtbaan begint volgend jaar september. Verwacht wordt dat Max & Moritz in het voorjaar van 2020 wordt geopend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.