Metro
Metro Nieuws 22 okt 2018 / 05:18 uur

Categorie 4 orkaan nadert Mexico

Een orkaan van de vierde categorie stevent op Mexico af. De verwachting is dat de storm, genaamd Willa, dinsdagmiddag aan land zal komen. Willa is op nu nog meer dan 300 kilometer van de kust verwijderd.

Overstromingen

De orkaan komt naar alle waarschijnlijkheid aan in het midden van Mexico. Willa gaat mogelijk langs gebieden die populair zijn onder toeristen. Het Amerikaanse National Hurricane Centre (NHC) waarschuwt voor Willa. Naast de mogelijk verwoestende en levensgevaarlijke wind – er worden windsnelheden tot 210 kilometer gemeten – kan er ook tot 380 millimeter regen vallen op plaatsen langs de kust. De regen zou weer tot overstromingen of modderstromen kunnen leiden, meldt Express.

https://www.facebook.com/700311936/posts/10155718966266937/

Willa is niet de enige storm in de Grote Oceaan. Tropische Storm Vincent koerst namelijk ook op Mexico af en kan voor nog eens extra regen zorgen. Express verwacht dat Willa en Vincent later één zullen worden.

Volgens de nieuwssite is dit het meest actieve orkaanseizoen ooit. Er zijn dit jaar al 22 stormen met naam voorbij gekomen, waarvan er twaalf een orkaan werden. Negen werden een zware orkaan van minstens de derde categorie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Categorie 4 orkaan nadert Mexico
Sluiten