Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 11 okt 2018 / 07:45 uur

Beste resultaat ooit voor Nederlandse volleybalsters

De vrouwelijke volleyballers hebben hun beste resultaat ooit op een WK geboekt. Ze hebben zich namelijk weten te plaatsen voor de Final Six, voor het WK in Japan.

Zevende plek

De beste klassering in een Wereldkampioenschap was tot nu toe de zevende plaats in 1998, toen vonden de wedstrijden ook plaats in Japan. Amerika is de regerend wereldkampioen.

De Nederlandse volleybalsters werden twee jaar geleden nog vierde bij de Olympische spelen, maar delfden in de recente wedstrijd tegen Brazilië het onderspit. Ze werden verslagen met 3-2. De dames hadden de zeven wedstrijden daarvoor allemaal gewonnen en hadden aan de twee gewonnen sets voldoende om zo goed als zeker te zijn van een vervolg. Er bleef wel een negatieve reeks in stand: voor de achtste keer verloor Oranje op een WK van Brazilië.

Donderdag speelden de vrouwen tegen Servië en wonnen daar in de eerste set met 25-16. Daarmee was een plek bij de laatste zes gegarandeerd. Nu wordt in twee groepen van drie gestreden om de vier plaatsen in de halve finale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beste resultaat ooit voor Nederlandse volleybalsters
Sluiten