Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Beren doden wolf in Dierenrijk in Mierlo

In het dierenrijk in Mierlo hebben vier beren een wolf gedood. Bezoekers van het park zagen het gebeuren. Waarom de beren de wolf aanvielen is volgens een woordvoerder van de dierentuin nog niet duidelijk.

Op videobeelden is te zien hoe de wolf aan stukken wordt gescheurd door drie beren. Twee wolven schieten gewonde wolf te hulp, maar worden door een vierde beer succesvol op afstand gehouden.

Verrijking voor de dieren

„De twee jaar oude wolvin kwam na een stoeipartij met soortgenoten uit het water toen ze werd aangevallen door de beer” zegt de woordvoerder. „De bezoekers waarschuwden verzorgers, maar de wolvin bleek al overleden.”

De woordvoerder noemt het tegenover het Eindhovens Dagblad een noodlottig ongeval. De dieren zouden verder geen problemen met elkaar hebben en zelfs regelmatig samen spelen. Doordat de dieren in dezelfde ruimte verblijven worden ze juist aangemoedigd met elkaar om te gaan. Volgens de dierentuin zou dit een verrijking zijn voor de dieren.

Na het ongeluk waren bezoekers en verzorgers zeer aangedaan. Zij zijn inmiddels opgevangen. Het Dierenrijk heeft laten weten dat er nooit eerder soortgelijke incidenten hebben plaatsgevonden. Er zijn dan ook geen maatregelen getroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.