Metro
Metro Nieuws 30 okt 2018 / 14:54 uur

Vrouw na 31 jaar herenigd met ontvoerde zoon

In Canada is een vrouw na 31 jaar herenigd met haar ontvoerde zoon. „Ik ben het bewijs dat je na zo lange tijd lijden nooit moet opgeven” aldus de vrouw. Haar zoon werd op 1-jarige leeftijd meegenomen door zijn vader.

De jongen kreeg het merendeel van zijn leven te horen dat zijn moeder na de geboorte was overleden. Toch sloot Lyneth Mann-Lewis haar zoon Jermaine afgelopen maandag weer in haar armen.

Overleden na geboorte

Jermain en zijn vader Allan vertrokken na de ontvoering naar Amerika, waar Allan ervoor zorgde dat ze een nieuw leven opbouwden onder een andere identiteit. „Ze leefden in feite een leven vol leugens over wie ze waren en wat ze deden, zonder dat Jermaine dat wist” vertelt politiewoordvoerder Wayne Banks tijdens een persconferentie vlak na de hereniging. „Hij had het idee dat zijn moeder vlak na de geboorte was overleden.”

Na de verdwijning van haar zoon nam Lyneth direct contact op met de politie, en een stichting die zich inzet voor vermiste kinderen. De zoektocht leverde echter niks op, totdat de zaak twee jaar geleden werd besproken tijdens een internationaal congres.

Samenwerking

Het AD schrijft dat een samenwerking van de politie van Toronto en de Amerikaanse federale politie uiteindelijke leidde tot de aanhouding van vader Allan, afgelopen vrijdag in Vernon. Met behulp van gezichtsherkenningsoftware kon hij worden aangehouden en werd zijn ware identiteit onthuld.

Moeder en zoon zijn inmiddels herenigd. „Mama je hebt mijn ogen” was het eerste wat Jermaine zei tegen zijn moeder. Volgens Lyneth was de ontmoeting met haar zoon erg emotioneel. „Hij omhelsde me en kuste me en we hielden elkaar lange tijd vast.”  Ook haar huidige man was aanwezig bij de hereniging. Van de ontmoeting zijn verder geen beelden gemaakt om de privacy van Jermaine te beschermen.

Allan is overdragen aan de Canadese autoriteiten en zal daar worden vervolgd. Hij heeft in het Amerika meerdere misdrijven op zijn naam staan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw na 31 jaar herenigd met ontvoerde zoon
Sluiten