Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 okt 2018 / 06:59 uur

A28 uren dicht: Post en bieten op snelweg na ongeluk

De snelweg A28 bij Assen blijft waarschijnlijk een groot deel van de dag afgesloten door een ongeluk waarbij drie vrachtwagens betrokken waren. Door het ongeval is een grote ravage ontstaan. De weg ligt bezaaid met bieten, de lading van een van de vrachtwagens. De ANWB meldt dat de weg naar verwachting tot 16.00 uur dicht blijft in beide richtingen.

Aanvankelijk werd gemeld dat er ook poststukken op de weg lagen, maar dat bleek niet het geval. PostNL kreeg daarover veel telefoontjes van bezorgde burgers.

Afsluiting komt slecht uit

De ANWB adviseert automobilisten tussen Zwolle en Groningen om te rijden, bijvoorbeeld via Heerenveen (A7, A32). Tussen Assen en Groningen wordt het verkeer omgeleid via Veendam, over de N33 en de A7.

De afsluiting komt slecht uit, want op de wegen valt na schooltijd drukte te verwachten. Scholen in de regio’s midden en noord beginnen aan een week herfstvakantie. Volgens Rijkswaterstaat reden vrijdagochtend veel automobilisten dwars door Assen heen, waardoor het verkeer in de stad vastliep. „We geven mensen het dringende advies de omleidingsroute te volgen. Het heeft geen zin om door Assen te rijden, dan kom je muurvast te staan."

Los van het bergen en opruimen moet de vangrail worden vervangen. De vrachtwagen waar de bieten in zaten, schoot door de middenvangrail en kantelde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
A28 uren dicht: Post en bieten op snelweg na ongeluk
Sluiten