Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 2 okt 2018 / 18:37 uur

3000 man bij demonstratie publieke sector

Op de actie van de publieke sector in Den Haag zijn dinsdag zo’n 3000 man afgekomen. Dat meldt organisator vakbond FNV. De vakbond benadrukt dat het geen staking was, maar een actie.

Stille tocht

Daarom werd de actie ook pas om 18 uur ’s avonds gehouden, daardoor konden zoveel mogelijk mensen overdag gewoon werken en ’s avonds komen. Er werd om 18 uur eerst een stille tocht langs meerdere ministeries gelopen. Daarna werden er toespraken gehouden door mensen die werkzaam zijn in de publieke sector.

De werkdruk in de publieke sector moet omlaag en de salarissen omhoog, aldus FNV. De actie werd aangekondigd door de vakbond, in samenwerking met PO in actie. Zij zijn van mening dat het geld dat de overheid uitgeeft om de dividendbelasting af te lasten, beter in de publieke sector gestoken kan worden. Het gaat om zo’n twee miljard euro.

Dividendbelasting

Bij de actie ging het echt om de mensen die in de sector werkzaam zijn, aldus FNV. Daarom hebben de aanwezige Jesse Klaver (GroenLinks), Lilian Marijnissen (SP) en Lodewijk Asscher (PvdA) ook geen toespraak gehouden.

Op 10 november is er een tweede actie gepland, deze vindt plaats op de Dam in Amsterdam. Die actie is specifiek gericht tegen het afschaffen van de dividendbelasting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
3000 man bij demonstratie publieke sector
Sluiten