Metro
Metro Nieuws 13 sep 2018 / 12:05 uur

VVD-lid ondanks ‘hysterische’ ophef toch in Kamer

Ondanks de ophef die eerder deze week ontstond rond VVD’er Thierry Aartsen, is hij donderdag alsnog geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer.

Kamerdaden

„Ik hoop dat mensen mij gaan beoordelen op mijn Kamerdaden", zei Aartsen (28) kort voor zijn beëdiging. De VVD’er kwam in opspraak wegens tweets die hij jaren geleden had verstuurd. Dat was voor VVD-fractievoorzitter en goede vriend Klaas Dijkhoff geen reden om Aartsen te weigeren in de Tweede Kamer. „Laten we ook accepteren dat mensen dingen doen die niet slim zijn", reageerde Dijkhoff op de kwestie. De commotie noemde hij „hysterisch".

VVD-wethouder en locoburgemeester Rob Berkhout riep eerder deze week op tot een blokkade van de installatie van Aartsen. „Ik kan mij niet voorstellen dat wij er zo’n eikel bij willen hebben", schrijft Berkhout, wethouder van de gemeente Wormerland, op Twitter. Hij vroeg fractievoorzitter Klaas Dijkhoff en partijvoorzitter Christianne van der Wal om af te zien van de benoeming.

Excuses

In 2009 tweette Aartsen over de vertraging die hij in de trein opliep vanwege een zelfmoordpoging.

Daar heeft hij inmiddels excuses voor gemaakt, ook op Twitter.

Daarnaast liet hij zich in het verleden weinig vleiend uit over vrouwen op het sociale medium. Deze tweets over onder andere Sylvana Simons heeft Aartsen niet teruggenomen.

Tegen BN De Stem zei Thierry Aartsen geen spijt te hebben van zijn berichten. „Ik ben wie ik ben. Als mensen het nu nodig vinden om mijn 9.000 tweets van de afgelopen jaren te gaan doorspitten omdat ik nu Tweede Kamerlid word, dan moeten ze dat vooral doen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
VVD-lid ondanks ‘hysterische’ ophef toch in Kamer
Sluiten