Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 9 sep 2018 / 19:35 uur

Vrouw steekt dynamietstaaf aan in plaats van kaars

Tijdens een stroomstoring dacht een vrouw in Bridgeport in de Amerikaanse staat Connecticut even een kaarsje op te steken om toch wat licht in huis te hebben.

Ze ging naar de kelder en vond daar iets dat op een kaars leek, deze stak ze aan. Het bleek echter geen sfeervol kaarsje te zijn, maar een levensgevaarlijke dynamietstaaf. Dit met alle explosieve gevolgen van dien, dit schrijft CBS.

Pijnlijk misverstand

Hevige onweersbuien, zorgden ervoor dat er in Bridgeport een tijdje geen stroom was. Nadat ze terugkeerde van een bezoekje aan de supermarkt om tevergeefs kaarsen te halen omdat deze gesloten was, herinnerde ze zich dat de vorige bewoners van het huis ‘kaarsen’ in de kelder hadden achtergelaten toen zij er kwamen wonen.

De vrouw, een dertigjarige moeder van twee kinderen stak het explosief aan en hij kwam tot ontploffing. Hierdoor liep de Amerikaanse zware verwondingen op aan haar gezicht en aan haar handen. De verwondingen waren zeer ernstig en er moesten meerdere vingers geamputeerd worden.

Tijdens de huiszoeking die hierop volgde, werd nog een staaf dynamiet aangetroffen die op een later moment onder gecontroleerde omstandigheden tot ontploffing werd gebracht. Een team van de Explosieven Opruimingsdienst van Connecticut moest er aan te pas komen om het explosief uit de woning te verwijderen.

Er zal niemand vervolgd worden voor het misverstand. „Geen van de bewoners van het huis kon weten dat ze explosieven in hun woning hadden", laat een woordvoerder van de politie weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Vrouw steekt dynamietstaaf aan in plaats van kaars
Sluiten