Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 28 sep 2018 / 12:45 uur

Volgende week in Amsterdam: Trump in z’n nakie

Niet iedereen zit er misschien direct op te wachten, maar liefhebbers kunnen vanaf volgende week een naakte Trump aanschouwen.

Het standbeeld, dat flink wat stof deed opwaaien in Amerika, is te zien op een expositie.

Zonder pardon verwijderd

Het blote beeld van de president is een vondst van kunstenaarsgroep Indecline. In 2016 plaatste de groep een aantal van de beelden op straat in Los Angeles, New York, San Francisco, Seattle en Cleveland. Onder het beeld was de tekst ,,De keizer heeft geen ballen”, geplaatst.

„We hebben er voor gekozen om een standbeeld van Donald Trump te maken zonder ballen, omdat hij in onze ogen geen man is. Het is een klein kinderachtig kind,” stelden ze toentertijd tegenover Huffington Post.

Op de foto

Massaal gingen Amerikanen met het beeld op de foto. Na een aantal uren werd de naakte Trump verwijderd. Trump was toen nog in de race voor het presidentschap en de makers hoopten dat hij nooit zou worden verkozen. Het tegendeel is gebleken.

Bodyshaming? Foto: Getty Images

Bodyshaming?

Trump komt er met het beeld niet al te florissant vanaf. Een buikje, licht op de verkeerde plekken, een bleke huid, het geslachtsdeel… Sommige mensen vinden dan ook dat er met het beeld wordt gebodyshamed.

Bodyshaming of niet, een van de beelden is vanaf maandag te zien in de galerie Power of Art House, en is onderdeel van de expositie It’s all about Power. „Er lopen hier veel toeristen op straat en toen we aan het inrichten waren, wilde een groepje Amerikanen heel graag alvast even kijken toen ze een glimp van Trump opvingen. Ze vonden het fantastisch”, vertelt Saskia Stolz van Power of Art House aan NOS. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Volgende week in Amsterdam: Trump in z’n nakie
Sluiten