Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 22 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Vier doden bij familiedrama in Papendrecht

Update 17:01

De slachtoffers van het drama zaterdagochtend in Papendrecht, zijn hoogstwaarschijnlijk niet door de brand om het leven gekomen. Op de lichamen van de slachtoffers zijn sporen van geweld aangetroffen. Het Openbaar Ministerie gaat vooralsnog uit van een gezinsdrama. ,,Het is het meest waarschijnlijk dat iemand in het gezin verantwoordelijk is."

Het gezin dat zaterdagmorgen dood werd aantroffen in een woning in Papendrecht was bekend bij politie en hulpverlening. Dat is bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Papendrecht. Het gezin was bekend bij de politie vanwege huiselijke ruzies en ook bij zorginstellingen sinds de zomer van 2017. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft op het gemeentehuis en in de Cremerstraat gesprekken gevoerd met omwonenden die getuige waren. Enkelen van hen hebben ook de slachtoffers gereanimeerd.

Origineel bericht

Bij een brand in een woning in de Cremerstraat in Papendrecht zijn vier mensen om het leven gekomen, onder wie twee kinderen, meldt de politie. Het vuur in het huis werd zaterdagochtend ontdekt, waarna hulpdiensten massaal uitrukten.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw van 32 jaar en twee kinderen van vier en zes jaar, meldt de politie. Hoe de brand is ontstaan, wat de identiteit van de slachtoffers is en of er nog mensen aanwezig zijn in de woning, is nog niet duidelijk.

Hulpdiensten troffen de slachtoffers aan op de begane grond in het huis. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Uit een eerste onderzoek van de politie blijkt dat er ‘sterke aanwijzingen’ zijn dat het hier om een gezinsdrama gaat.

Buurtbewoners geven aan dat het hier inderdaad om een gezinsdrama zou kunnen gaan. De vier waren bekend bij hulpverleningsinstanties. De man en vrouw zouden kort geleden uit elkaar zijn gegaan. Moeder en kinderen zouden eind deze maand gaan verhuizen.

De brand is inmiddels onder controle en voor omwonenden is slachtofferhulp ingeschakeld. Aan hun huizen lijkt vooralsnog geen schade te zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.