Metro
Metro Nieuws 29 sep 2018 / 14:42 uur

Van der Breggen verpulvert de rest op WK wielrennen

Anna van der Breggen heeft goud voor Nederland binnengesleept op het WK Wielrennen. Ze had een fenomenale voorsprong op de nummer twee.

„Dit is een hele mooie”, zegt Van der Breggen tegen de NOS. „Ik had niet verwacht om op deze manier te winnen.”

Van der Breggen verpulvert de rest op WK wielrennen
Van der Breggen na de winst / ANP

Grootste voorsprong sinds 1989

Met maar liefst 3.42 minuten reed ze uiteindelijk voor de nummer twee Amanda Spratt de finish over, dat is de grootste voorsprong op de tweede plaats tijdens een WK sinds 1989. Met het goud op het WK wielrennen heeft ze goud op alle grote wedstrijden binnen. De 28-jarige Nederlandse is de regerend olympisch kampioen en werd dit jaar een paar keer tweede op belangrijke momenten. De wedstrijd van vandaag verliep vanuit Nederlands perspectief tactisch perfect, in tegenstelling tot het EK in Glasgow. Dat was een ramp, waardoor het zeker lijkende goud werd verloren.

Samen met Annemiek van Vleuten was Van der Breggen favoriet voor het WK wielrennen. Van Vleuten ging echter vroeg in de wedstrijd al onderuit en leek daardoor niet superscherp. Na haar eerste aanval profiteerde Van der Breggen door vol door te trekken.

Van der Breggen rondde de wedstrijd in iets meer dan vier uur af, de wedstrijd was eigenlijk op 40 kilometer van de finish al beslist. Spratt (Australië) werd tweede en Tatiana Guderzo (Italië) veroverde brons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van der Breggen verpulvert de rest op WK wielrennen
Sluiten