Metro
Metro Nieuws 20 sep 2018 / 17:47 uur

Storm op komst: KLM schrapt honderd retourvluchten

Dat was even fijn, zo’n klein staartje zomerweer de afgelopen dagen. Maar dat is vanaf vrijdag voorbij. Er is zelfs een mogelijke storm op komst.

Daarom kiest de KLM alvast eieren voor haar geld, en schrapt honderd retourvluchten uit voorzorg. Met stormachtig weer heeft Schiphol namelijk minder banen om te starten en te landen.

Niet stranden op Schiphol

Door vluchten te cancelen, wil KLM ervoor zorgen dat reizigers niet op Schiphol stranden, aldus een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Vakantie geboekt?

Wie de komende dagen een vakantie of reis heeft gepland voor buiten Europa, hoeft zich geen zorgen te maken. Het gaat namelijk om vluchten van en naar Europese bestemmingen. Deze vluchten worden omgeboekt.

Flinke bries. Foto: ANP

Code geel

Vanaf vrijdag wordt het onstuimig, schrijft Weeronline. Het KNMI heeft voor alle provincies behalve Limburg code geel afgegeven. Er worden zware windstoten tot 85 kilometer per uur verwacht. Zaterdag gaat het ook regenen en op zondag is er kans op storm. Ook maandag wordt nog een gure herfstdag.

De storm van zondag heeft alles te maken met de orkaan Florence in Amerika, wij krijgen namelijk met de restjes daarvan te maken. „De restanten van orkaan Florence komen op ons af”, zegt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza tegen het Algemeen Dagblad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Storm op komst: KLM schrapt honderd retourvluchten
Sluiten