Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 3 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Staking beveiligers zorgt dinsdag voor hinder

De staking van tienduizenden beveiligers dinsdag zal waarschijnlijke de nodige hinder opleveren, dat stelt vakbond CNV. Het werk wordt voor 24 uur stilgelegd, de staking begint om middernacht.

Meer loon en minder werkdruk

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de bijna 30.000 beveiligers zijn stukgelopen, er wordt onder andere meer loon en een verlaging van de werkdruk gevraagd. Vorige week was er nog sprake van een doorbraak in de onderhandelingen, door de dreigende staking op Schiphol. De luchthaven vreesde dat de 24 uursstaking overlast zou geven voor zo’n 200.000 reizigers. Er werd een akkoord bereikt voor de 3000 Schiphol-beveiligers. In de nieuwe cao zijn afspraken gemaakt over meer loon, minder werkdruk en kortere werktijden.

Op andere locaties is het nog niet zo ver en gaat er dinsdag gestaakt worden. Mohamed Gafki, bestuurder FNV Beveiliging, vertelt dat er onder meer in asielzoekerscentra, op de VU en op Rotterdam The Hague Airport gestaakt gaat worden. „Naast al deze locaties zijn er nog tientallen andere plaatsen waar één of meer beveiligers het werk neerleggen."

De beveiligers zullen alleen optreden bij calamiteiten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.