Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 sep 2018 / 13:49 uur

Rotterdamse watertaxihalte niet langer nummer (0)20

Ajax is niet iets waar de mensen in Rotterdam-Zuid het graag over hebben. Dus vonden de omwonenden van de watertaxi niet ver van de Kuip het lastig dat uitgerekend hun halte nummer 20 was.

Dat nummer hangt er al jaren en sinds kort is er een grote zwarte sticker voorgeplakt. ,,Wij lezen hier nu écht 020″, verklaart initiatiefnemer Jurgen de Beck tegenover RTV Rijnmond. ,,De meeste mensen in deze buurt zijn hier ooit komen wonen uit liefde voor Feyenoord, onder wie ook clubiconen zoals Bennie Wijnstekers en Leo Beenhakker.”

Gehate nummer

,,Voor ons is het ergerlijk dat we dan vlakbij een watertaxihalte wonen met dat gehate nummer erop", vervolgt De Beck. ,,Je wordt zo toch elke keer weer met je neus op het bestaan gedrukt van een stad en een club waarvan wij als Feyenoorders de namen niet willen uitspreken."

De Beck is blij dat het haltenummer volgende week wordt gewijzigd naar – hoe kan het ook anders. Een opluchting voor hem, want hij ziet het bordje elke keer als hij tijdens het hardlopen zijn rekoefeningen aan de steiger komt doen. ,,Nou, probeer dan maar eens om geen acht op dat 020-bordje te slaan. Dat lukt hardcore Feyenoord-aanhangers simpelweg niet."

Overigens is het niet de eerste plek in Rotterdam waar Feyenoord-fans moeite mee hebben. In het noorden van de stad ligt namelijk de Ajaxstraat. Een naam die meer dan eens bekritiseerd is door stadsbewoners.

Lachen

In Amsterdam is het nieuws inmiddels ook aangekomen. Daar schijnen ze er wel om te kunnen lachen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdamse watertaxihalte niet langer nummer (0)20
Sluiten