Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 16 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

Nu al kerstmis voor 2-jarig terminaal jongetje

Hartverwarmende taferelen in Cincinnati, Amerika. De 2-jarige Brody uit Amerika gaat de kerst niet meer halen, hij heeft namelijk een zeldzame vorm van hersenkanker en nog maar een paar weken te leven. Zijn ouders besloten Kerstmis dit jaar vroeg te vieren en de hele buurt deed prompt mee.

Nu al kerstmis voor 2-jarig terminaal jongetje
De hele buurt is versierd / New York Times

‘Hij geniet ervan’

De straat is nu volledig versierd, compleet met opblaasbare kerstmannen en grote dennenbomen. Brody’s broertjes en zusjes rijden hem rond in een karretje, zodat hij volop kan genieten van zijn ‘Kerstmis’. „In zijn ogen is het kerst”, zegt zijn 21-jarige zusje McKenzie tegen de New York Times. „Hij werd op een dag wakker en de kerstboom stond klaar. Hij weet niet dat het niet echt kerst is, hij geniet er gewoon heel erg van.”

Nu al kerstmis voor 2-jarig terminaal jongetje
Brody met zijn puppy / TEAM BRODY

Brody’s kanker is niet meer te genezen, dus nu wil de familie hem gewoon gelukkig maken en hem nog één mooie Kerstmis geven. Ze realiseerden zich echter al snel dat ze niet genoeg versiering hadden en dat dat niet makkelijk te verkrijgen was in september. Daarom riepen ze de hulp van hun buren in, die daar massaal gehoor aan gaven.

Kerstparade

Versieringen stroomden binnen en de hele buurt begon met het opplakken van sneeuwvlokjes, en het versieren van kerstbomen. „Brody kon zijn ogen niet geloven”, vertelt Mr. Simpson aan de New York Times. Hij stond afgelopen week op de stoep met een doos kerstversiering.

https://www.facebook.com/groups/1031554630316659/permalink/1113815385423916/

Inmiddels komen er vanuit de hele wereld kerstwensen en kaartjes voor Brody. Er wordt nog een Kerstparade gepland en de peuter heeft ook al cadeautjes gekregen.

Nu al kerstmis voor 2-jarig terminaal jongetje
Kaarten voor de 2-jarige Brody / New York Times

Brody’s moeder vindt het een moeilijke tijd. „Het is emotioneel, omdat ik weet dat het zijn laatste kerst zal zijn. Maar ik zie de vreugde in zijn ogen en daar doen we het voor."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.