Metro
Metro Nieuws 16 sep 2018 / 10:19 uur

Gijzeling na ballonvaart in Brabant

Een tochtje met een luchtballon liep zondag niet zo positief af. De negentien ballonvaarders werden door de boer gegijzeld, nadat de ballon op zijn veld was geland. De boer wilde hen niet meer laten vertrekken, schrijft Omroep Brabant.

Niet te zuinig

„Tot de landing verliep de tocht perfect", vertelt Lynne aan de regionale omroep. „We hebben een hele mooie, rustige ochtend gehad. Het was geweldig." Tot er geland wordt. „We landden midden op een weiland, maar op dat moment stonden de boeren al te wachten op de grondcrew. Ze maakten ons gelijk uit voor vies en vuil, ook de crewleden. Moeilijk doen, dreigementen.. Niet te zuinig."

De ballonvaarders kunnen het terrein pas verlaten wanneer de politie zich ermee gaat mengen. De piloot belde namelijk 112 toen duidelijk werd dat de ballonvaarders het veld van de boeren niet mochten verlaten. „Dit valt onder het gijzelen van mensen."

Lynne heeft overigens geen spijt van de ballonvaart. „Ik zou nog wel een keer willen, hoor. Maar dan met een andere afloop, haha. De organisatie geef ook aan dat dit wel heel extreem is." Ook haar tante, aan wie ze de ballonvaart cadeau gaf, maakt het goed. „Die heeft nu een verjaardag die ze nooit zal vergeten, hè?"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gijzeling na ballonvaart in Brabant
Sluiten